Follow Me Installatie

De #1 Officieel Dealer van Nederland

Follow Me Cargo

De #1 Officieel Dealer van Nederland

Tandemkoppeling

De #1 Officieel Dealer van Nederland

Dé Ouder-kind koppeling

De #1 Officieel Dealer van Nederland

NR 1 dealer van Nederland

Follow Me installatie

Even een klusje

Vaak krijgen we te horen…. Ik moest even kijken hoe het moest, maar het was prima te doen. Ons advies is: Neem rustig de tijd, lees in rust de gebruiksaanwijzing. En zorg voor een fijne werkplek. Heb je de FM bij ons gekocht dan kan je ons altijd bellen, mailen of app-en voor een advies.

Wat heb je nodig voor de installatie.  Steek of ringsleutel 8, 13 en 19, een kniptang of ijzerzaag om de stalen strip op maat te maken.

Wat echt heel belangrijk is, is om de adapters met beleid vast te draaien. Ook is het belangrijk voor je eigen veiligheid om de FollowMe echt met regelmaat te controleren of alles nog naar behoren vast zit.

 

Follow Me Tandem

Hulp bij installatie

Wij helpen je graag!

Wij kunnen de installatie ook voor je verzorgen. Zie je er toch tegen op om de Follow Me te installeren dan kunnen wij dat ook voor je doen.  En als je een fiets en Follow Me in een keer koopt, dan zorgen wij er voor dat alles al geïnstalleerd is. Je hoeft dan alleen nog de ouderfiets voor te bereiden en dat is een klein klusje.

Heb je de Follow Me bij ons gekocht en kom je er niet uit met de installatie, neem dan contact op en we helpen je zeker op pad!

 

 

Follow Me Tandem

Soms gaat het niet 

Problemen en oplossingen

Op bijna elke fiets past een Follow Me. Tja bijna… maar wanneer lukt het niet dat is dan natuurlijk de vraag. We hebben hieronder de meest voorkomende ‘problemen’ en oplossingen.

Follow Me komt tegen de bagagedrager

Bij sommige fietsen steekt de bagagedrager wat te ver uit, wat de oplossing kan zijn, is om de vulbus er tussenuit te halen en een paar ringetjes er tussen te zetten zodat de bagagedrager dichter bij het frame komt. Soms kan je de bagagedrager ook aan de binnen kant van het frame zetten.

Dichte kettingkast

Bij fietsen met een dichte kettingkast kun je vaak het kapje er van afhalen. Dit laat je gewoon weg en je monteert de adapters van de Follow Me. Soms hebben ze bedacht om de kettingkast helemaal dicht te maken. Wil je dan de FollowMe monteren dan moet je een stukje uit de kettingkast zagen.

Adapters te vast aandraaien

Heel belangrijk is bij de montage van de FollowMe dat je adapters niet te vast wilt aandraaien. Vast is vast en hou je aan het voorgeschreven moment wat op de verpakking staat.  En controleer de adapters regelmatig.

Boutjes schuifplaat te vast aandraaien

Boutjes op de schuifplaat worden soms ook te hard aangedraait. Vast is vast en draai je te hard door dan heb je de kans dat ze breken.

Uitvalas te vast aandraaien

Bij de uitvalas voor de kinderfiets is balangrijk dat je deze aan één kant vastdraait (het stangetje loopt door de as en trekt beide zijden aan) Hou je aan het voorgeschreven moment en controleer de uitvalas regelmating

Frame met schuifbare padden (1)

Op de foto hiernaast zie je een achteras waarbij de montage van Follow Me zo ongeveer onmogelijk lijkt.

 

 • Derailleurbeschermer zit in de weg, maar deze kan je nog weg halen.
 • Door de schuifbare padden zit bij deze fiets de snelspanner helemaal naar binnen en daar komt ook nog bij dat ze de bagagedrager met een extra dik nokje op het frame hebben gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de adapter van de Follow Me niet buiten de bagagedrager komt waardoor je de Follow Me niet kan monteren.
 • Is dit op te lossen?…. Eigenlijk niet. Je kan er een paar ringen tussen zetten om de adapters van de Follow Me meer naar buiten te krijgen maar je loopt de kans dat je frictie op de adapter krijgt. Dit raden we echt af.
 • Is elke fiets met schuifbare padden een probleem? Nee, absoluut niet. Je hebt ook frames met schuifbare padden waar de Follow Me prima op past.
 • Vooral bij Koga komt deze constuctie voor.

Is er genoeg ruimte?

Afbeelding Links
Gekoppelde Follow Me en je kan zien dat er meer dan genoeg ruimte is. Ook een bagagedrager is geen probleem. (zit er niet op)

Afbeelding Rechts
Rechts zie je de fiets waar er geen ruimte meer is voor de Follow Me. Bagagedrager steekt uit.

Hoeveel ruimte heb je nodig?
20 mm of 2cm

 

  Bagagedrager zit in de weg

  Hier hebben ze bedacht om een erg brede nok op het einde van de bagagedrager te zetten. Hierdoor gaat de Follow Me niet passen.

  Oplossing is: een andere bagagedrager er op zetten.

  Kinderfiets met naafdynamo

  Soms hebben kinderfietsen een naafdynamo. Deze hebben weer een bijzondere schroefdraad.  Daar heeft Follow Me speciale adapters voor.

  M9 x1 Art. Nr. 131.500

  Brede voorvork kinderfiets

  Soms komen we kinderfietsen tegen die een erg brede voorvork hebben. De maximale breedte die in een Follow Me tandem past is 157mm.

  Een verende voorvork in de kinderfiets kan prima in combinatie met Follow Me.

  Ophangbeugel Bagagedrager

  Soms zit het acherlicht in de weg op de bagagderager zodat je de FollowMe niet goed kan ophangen.  De oplossing hier voor is de ophangbeugel.

  Follow Me Tandem

  Follow Me Video

  Follow Me Tandem koppelen aan kinderfiets
  Monteren Follow Me adapters op de volwassenfiets
  Monteren Follow Me en koppelen kinderfiets aan ouderfiets
  Installatie Follow Me aan ouderfiets
  Aankoppelen kinderfiets aan Follow Me
  Asmoeren monteren op kinderfiets
  Afkoppelen kinderfiets van Follow Me
  Follow Me demonteren van ouderfiets
  Uitvalas Follow Me monteren op kinderfiets
  Frameklem Follow Me monteren

  Officieel dealer van:

  ×